Bejelentkezés
Jelenleg 5 látogató böngészi az oldalt. Regisztráció
VW Transporter Multivan Edition 25

25 éves a VW Transporter Multivan és a Volkswagen összkerékhajtás

Hogyan ünnepel a Volkswagen egy fontos jubileumot? Pontosabban: kettőt. Mert nemcsak a Multivan 25 éves. A 4MOTION összkerékhajtás is negyed százada látta meg a napvilágot – akkor még “Syncro” néven. Úgy gondolták, egy olyan autóval ünnepelhetnek méltóképpen, melyet nem egykönnyen felejt el az ember – a Multivan Edition 25 modellel.

A 4MOTION összkerékhajtás

A Multivan Edition 25 olyan Multivan, amilyet Ön még soha nem látott. Edition 25 felirattal ellátott, markáns külső dizájnja egyértelművé teszi a benne rejlő tiszta dinamikát. Dízel- és benzinmotor egyaránt kombinálható 4MOTION összkerékhajtással és kettős tengelykapcsolós váltóval (DSG). Ezen kívül a Multivan Edition 25 a szériafelszereltség részeként számos extrát tartalmaz, például a multifunkciós bőrbevonatos kormánykereket, a sebességszabályozóval felszerelt „side assist” sávváltó asszisztenst, valamint a „coming home” és „leaving home” funkcióval ellátott nappali menetfényt. Ugyancsak az alapfelszerelt-séghez tartozik: az abroncsnyomás-ellenőrző műszer, a beépített kanyarfénnyel ellátott ködfényszórók, az elektromosan állítható, fűthető és behajtható külső tükrök és fűthető ablakmosó fúvókák.

Igényes megjelenés – fekete színnel hangsúlyozott elemek

A Multivan Edition 25 három különböző fényezéssel kapható, melyek a fekete színnel kiemelt elemekkel együtt egyedi hatást keltenek. Így fekete színű többek között a tető, a B-oszlopok, az ajtókilincsek, az első lökhárító és a hátsó ajtó alsó része, valamint az oldalküszöbök. A kétszínű, fényes felületű „Cascavel” kerék teszi teljessé a dizájnt. Ezen kívül Ön különböző színű és mintázú üléshuzatok közül választhat.

Az utastér

A hosszanti irányban állítható forgó ülés és a négysínes rendszer a belső tér változatos kihasználását teszi lehetővé. Így a szériafelszereltséghez tartozó hármas ülés és a forgó ülés szükség esetén egyszerűen és gyorsan eltolható. Hátul szériaként négy személy számára van hely. Extraként az utastérbe további forgó ülés rendelhető. A hátsó ajtó és a tolóajtó praktikus behúzó szerkezettel van felszerelve. A privacy-üvegezés diszkréciót biztosít és véd a napsugárzás ellen.

A multifunkciós kormánykerék

Rendkívül jól kézre esik és könnyen kezelhető. Billentyűivel kényelmesen működtethető például a rádiórendszer és – extraként – a mobiltelefon is.

Az RCD 310 rádió

Digitális rádióvételt (DAB), MP3 formátum lejátszására alkalmas CD-lejátszót, RDS-adókijelzést, AUX-IN csatlakozást kínál, és mobiltelefon-előkészítéssel kombinálható. A kiváló hangzásról nyolc hangszóró gondoskodik.

A MEDIA-IN csatlakozás

Az USB-adapterkábelhez külső hangforrások csatlakoztathatók, pl. MP3-lejátszó. Kezelése a szériafelszereltséghez tartozó “RCD 310″ rádión vagy az opcionális rádió-navigációs rendszeren keresztül történik.

A sebességszabályozó (tempomat) funkció

30 km/h sebesség felett Ön egyetlen gombnyomással állandó értéken tarthatja a választott tempót. Rövid fékpedálmozdítás elegendő a funkció kikapcsolásához.

Az automatikusan elsötétülő belső tükör és az esőérzékelő

A belső tükör automatikusan tompítja a hátul haladó jármű túlságosan erősen világító fényszóróit. Az esőérzékelő már gyenge esőben is működésbe hozza az ablakmosó szerkezetet.

forrás: Volkswagen

Mondd el véleményed!