Bejelentkezés
Jelenleg 3 látogató böngészi az oldalt. Regisztráció
A 24 órás Nürburgringen ünnepel a 35 éves Volkswagen GTi

A 24 órás Nürburgringen ünnepel a 35 éves Volkswagen GTi

Oroszlánt a farkasok közé – így is jellemezhetnénk a Volkswagen legújabb húzását. Az idén 35 éves GTI sorozat alkalmából a Németországban egyre népszerűbb Nürburgring Nordschleife-n, ahol a brutális V8-as falka közé egy “szerény kivitelű”, összesen 440 lóerős gyárilag feltuningolt Golfot küldenek.

A Nordschleife 24 órás versenye a Le Mans-hoz hasonlóan a nevéből eredően egy teljes napig tart, így olyan autót kell bevetni, ami bírja a strapát. A pilóták válthatják egymást, de ugyanazzal az autóval kell végigverekedni magukat az egynapos versenyen. A Volkswagen már évek óta képviseli magát a Nürburgring-ben megrendezett versenyen, de eddig egy szerényebb 300 lóerős gázhajtású Sciroccóval alázta magát. A gázhajtás előnye, hogy ritkán kell tankolni, egy ilyen versenyen ez pedig elengedhetetlen.

A feltuningolt Golf amúgy szörnyen fest, de a az Audi 2.5-es turbófeltöltésü motorját tuszkolták bele, 6 gangos szekvenciális váltóval és összkerékhajtással. A felpiszkált aggregát összesen 540 nm-et teljesít, ami enyhén szólva is kegyetlen.

Az eddigi Sciroccókat visszafogott kék színnel festették le, de a GTI előtt tisztelegve a mostani Golfot a GTI megszokott piros-fehér kombinációval tálalják. Bízunk benne, hogy a kis Golf lealázza majd az amúgy elég erős mezőnyt: lesz itt Porsche 911, Aston Martin, Audi R8, BMW M5 és Opel OPC is – csak hogy néhányat említsünk.

A június 23-án kezdődő versenyre a  bárki nevezhet egy megfelelő autóval és egy csapattal a verseny weboldalán.

Akit pedig csak a képek érdeklik, az megtekintheti a tavalyi verseny galériáját.

Mondd el véleményed!