Bejelentkezés
Jelenleg 1 látogató böngészi az oldalt. Regisztráció
A legtakarékosabb VW: Passat BlueMotion 2500 km egyetlen tankkal

A legtakarékosabb VW: Passat BlueMotion 2500 km egyetlen tankkal

Tudom, hogy ez a cikk benzines barátaink körében nem lesz annyira népszerű, de azért itt elgondolkodtam kicsit egy dízel aggregát beszerzésén. Mindenesetre, ha valaki kedvet kapna átalakítani benzines Passatját egy dízelre, esetleg egy Bluemotion dízelre, akkor kattintsatok a kapcsolat menüpontra, kívánjatok és teljesül.

Gavin Conway, a The Sunday Times újságírója új üzemanyag-fogyasztási világrekordot állított fel egy 105 lóerős, 1.6 literes, Common Rail TDI hajtású, sorozatgyártású Volkswagen Passat BlueMotion gépkocsival, mellyel1531 mérföldet tett meg egy tank üzemanyaggal. Az út során a Passat 77.25 liter üzemanyagot fogyasztott. Ez azt jelenti, mintha Londonból tankolás nélkül érne Malagába, vagy Los Angelesből mindössze egyetlen, út-közbeni tankolással New Yorkba. A rekord felállítását egy független szervezet, a Guinness World Records szakértői ellenőrizték

A Polo BlueMotion és a Golf BlueMotion modelleknél már bevált módon a Passat BlueMotion is aerodinamikusabb karosszériával, alacsonyabb súlyponttal, stop-start rendszerrel, programozott akkumulátor-töltéssel, hosszabb sebességváltó-áttételekkel készül, és az autót kisebb gördülési ellenállású gumiköpenyekkel szerelik fel. Az eredmény egy olyan jármű, amelyet teljes mértékben a hagyományos módszerekkel kell vezetni, szervizbe vinni, karbantartani – és manapság mégis ez az egyik legtakarékosabb jármű az utakon.

forrás: VW

Mondd el véleményed!