Bejelentkezés
Jelenleg 5 látogató böngészi az oldalt. Regisztráció
Az elektromos Golf blue-e-motion nyerte a 1st Future Car Challenge díját

Az elektromos Golf blue-e-motion nyerte a 1st Future Car Challenge díját

A Volkswagen elektromos autója állva hagyta versenytársait
A Volskwagen TDI technológiája továbbra is meggyőző alternatíva a hibrid rendszerek mellett

A győztes 92 kilométer megtétele után a Golf blue-e-motion modellje volt. A 1st Future Car Challenge versenyen a Volskwagen autója több, mint 60 versenytársat utasított maga mögé.

A vetélkedés Brighton és London között zajlott, ahol a Golf blue-e-motion nem csak egy, hanem két díjat is bezsebelt: a Volkswagen elektromos autója nemcsak a saját kategóriájában tudott a legjobb lenni, hanem a 1st Future Car Challenge abszolút győztese is lett. Az aranyérmet a győztes sofőr, Jim Holder vette át, aki mellesleg civilben a ‘What Car?’ magazin szerkesztője így nyilatkozott: “Ez a kihívás valódi utakon zajlott, életszerű körülmények között és nem egy takarékos sofőr ült a volán mögött. Ez is azt bizonyítja, mennyire hatékony a blue-e-motions – nagyon izgatottan várom, mi lesz 3 év múlva.”

Az elektromos Golf győzelme mellett, a Volkswagen egy Bluemotion Golfot és Polot is gyártásba küldött. Utóbbi kettő TDI motorokkal készül és mindkettő nagy hatást tett a közönségre. A tesztelők szerint a VW BlueMotion motorai jobbak, mint jónéhány jelenlegi hibrid rendszerrel szerelt autó. Ezt egy elég meggyőző adattal tudják alátámasztani, mivel a Passat BlueMotion bekerült a 2010-es Guiness Rekordok Könyvébe, a legnagyobb megtett távolság egy feltöltött üzemanyaggal, ami összesen 2463,91 kilométert jelent. Az 1.6 literes TDI motor (77 kW / 105 LE) fogyasztása így 3.13 liter volt 100 km-n.

A Golf blue-e-motion prototípus lítium-ion akkumulátorral üzemel. Az akkumulátor összesen 80 kg súlyú, amivel az elektromos motor összesen 115 lóerőt nyújt, legnagyobb hatótávolsága pedig 160 km. A teljesen elektromos hajtású Golf 0-ról 100-ra 11.8 másodperc alatt gyorsul, maximális sebessége 135km/óra.

A Future Car Challenge rendezvényt a Royal Automobile Club London szervezte. A kihíváson 60 elektromos, hibrid és alacsony károsanyag-kibocsátású autók, kis haszongépjárművek és motorkerékpárok vettek részt, szinte az összes nagyobb gyártó részvételével.

A következő videó bemutatja milyen is egy olyan Volkswagen Golf, amely teljesen elektromos hajtású. Ha nem hallotok semmit, akkor se tekergessétek feljebb a hangerőt, nem a hangszóróval van a baj: ez a Golf annyira halk, amennyire csak lehet.

Mondd el véleményed!