Bejelentkezés
Jelenleg 2 látogató böngészi az oldalt. Regisztráció
VW Golf találkozó Hungaroring 2012. október 13.

Volkswagen Golf találkozó Hungaroring 2012 október 13.

Már délelőtt 10-kor kinyitotta kapuit a Porsche Hungária szervezésében a VW Golf találkozó. Mi is ott jártunk és megnéztük a klasszikus és új Golfokat.

Sokan elsősorban az új Golf 7 hivatalos premierje miatt látogattak el a mogyoródi Hungaroringre, de voltak akik saját autójukat akarták bemutatni a közönségnek. A rendezvényre kiállítóként és látogatóként is lehetett regisztrálni. A kiállítói regisztráció október 7-ig volt lehetséges, azonban nem minden autó kapott jogot, hogy a paddock területén felvonulhasson: szakmai zsűri válogatta be a legszebb és legkülönlegesebb Golf-modelleket.

Kollégánk Golf 3-asa helyett kapott a Paddockon, szerintünk is megérdemelten. Az autók nagy része egyébként még mindig az első három generáció képviselői voltak, de azért akadtak 4-es és 5-ös Golfok is, 6-osból egyet sem láttunk. Úgy tűnik, hogy mi magyarok elsősorban az 1-es, 2-es és 3-as Golfokat szeretjük leginkább, rengeteg szépen felépített és sok különféle stílusirányzat képviselőinek épített példányával találkoztunk. Volt itt clean, rat, cult, de akadtak teljesen gyári Golfok is.

A kiállításon sok mindent megmutattak a Golf eddigi történelméről, külön boxban lehetett megtekinteni az összesen 7 fajta felszereltségű és színű új, 7-es Golfot, volt Gokart/vezetéstechnikai pálya, ingyenes gyors szerviz, és koncertek is. A zenei program leginkább az idősebb korosztálynak szólt (Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert), mi örültünk volna egy kicsit modernebb zenének. 11.00-kor bemutatták a színpadon a Golf VII újdonságait, 12.00-ben pedig beszéltek a kiállított és a látogatók Golfjairól.

Lehetett nyerni is, az első 5000 belépőjegy egyben tombola is volt, melynek fődíja a Retro Autóklub által felújított 1983-as Golf I volt. A koncertek után kezdődött is a sorsolás, ami majdnem 45 percig tartott. Focilabdákat, pólókat, vásárlási utalványokat is el lehetett vinni, de a legtöbben a patinás állapotú Golf I-et akarták. Sokan a 17.30-as kezdéséig már elhagyták a helyszínt, így aki nem jelentkezett a nyereményekért, azok számát újrasorsolták. Ezért majdnem 19.00 óra volt, mire a Golf gazdára talált. Gratulálunk a nyertesnek, reméljük azért vigyáz majd az egyesre (a mikrofonban nem ezt mondta) és úgy fog vele törődni, ahogy mi is foglalkoznánk vele.

Köszönjük a szervezőknek és a szponzoroknak, hogy lehetővé tették a rendezvényt, a családias, megszokott VW-légkör egy kicsit hiányzott belőle, a kiállított autók és programok viszont kárpótoltak minket. Aki nem volt ott, az tekintse meg a helyszínen készült fotógalériát, talán egy kicsit visszaadja a hangulatot.

Mondd el véleményed!